Netwerk

Greig & Stephenson
Wij houden ons bezig met architectuur en retailontwerp en dit doen we met veel enthousiasme, verbeeldingskracht en professionaliteit. Onze benadering van architectuur en ontwerp is eerder analytisch dan stilistisch; wij richten ons op de behoeften van onze cliënt, de gebruiker en de fysieke context. De visuele elementen komen als van nature voort uit dit proces, waarbij onze creativiteit en verbeeldingskracht steeds door onze realiteitszin worden uitgedaagd, uitgebreid en op de proef gesteld.

Greig & Stephenson is in 1994 opgericht door Ken Greig en Nigel Stephenson en werkt samen met grote ontwikkelaars als Ahold, Ahold Real Estate en ING, evenals institutionele vastgoedfondsen, winkelketens, particuliere cliënten en charitatieve instellingen. Onze projecten omvatten onder andere retailontwikkelprojecten (zowel nieuwbouw als renovatie), stadsregeneratieprogramma's en commerciële interieurs. In de afgelopen 15 jaar heeft Greig & Stephenson voortdurend opdrachten voor de retailbranches in Groot-Brittannië en de rest van Europa uitgevoerd voor bekende namen als Selfridges, HMV, Marks & Spencer, Waterstone’s en De Bijenkorf (Nederland), evenals voor kleinere retailmerken. De schaal van onze werkzaamheden loopt uiteen van stadscentra, winkelcentra en gemengde projecten tot individuele winkels, restaurants en marktkramen. Onze projecten zijn in heel Groot-Brittannië en in Europa te vinden.

Als architecten ontwerpen wij nieuwe gebouwen, maar onze blik richt zich vaak op het bredere stedelijke kader. Wij hanteren een strategische ontwerpbenadering en een groot gedeelte van ons werk betreft het initiëren van veranderingen in de manier waarop mensen de openbare en commerciële ruimte gebruiken zodat retail- en recreatiemogelijkheden geoptimaliseerd kunnen worden. Met projecten zoals Leeds Market, de Borough Market in Londen en Preston Market kunnen we aantonen hoe de juiste strategie oude, verwaarloosde markten nieuw leven kan inblazen en weer winstgevend kan maken en zo een nieuwe stimulans kan opleveren voor de gemeenschappen en omgeving eromheen.

Onze belangrijkste middelen zijn onze eigen ervaring en de flexibiliteit en diversiteit van ons team. Greig & Stephenson heeft 25 toegewijde medewerkers, die onder andere kennis en vaardigheden op het gebied van achtergrondonderzoek, stedelijk ontwerp, retailstrategie en -ontwerp, conceptdesign, visualisatie, detailontwerp en implementatie met zich meebrengen.

Voor nadere informatie, zie www.gands.co.uk

VS&OP
VS&OP vertaalt vastgoedplannen in tastbare, toekomstgerichte resultaten, zowel in de publieke als de private sector. Wij zijn inzetbaar gedurende alle fases van een ontwikkelingstraject en bezitten uitgebreide expertise op het terrein van de gebouw- en gebiedsontwikkeling, herontwikkeling en stedelijke herstructureringen.

Concrete werkzaamheden zijn ondermeer het uitvoeren van haalbaarheidsstudies en opstellen van investeringsvoorstellen, project- en procesmanagement en gedelegeerde vastgoedontwikkeling. Vanaf de eerste initiatieffase tot en met de realisatie en oplevering kan gerekend worden op de deskundige en praktische inzet van VS&OP, zo nodig aangevuld met specialisten van ons extern professioneel netwerk.

Voor nadere informatie, zie www.vs-op.nl

Palazzo
Palazzo is sinds 2002 vanuit Duiven actief op het gebied van architectuur & stedenbouw en bouwmanagement inzake woning- en utiliteitsbouw. In 2007 is een tweede vestiging geopend in Holten met 5 medewerkers. In Duiven werkt een team van 15 medewerkers.

De projecten zijn zeer divers van aard en worden gerealiseerd in binnen- en buitenland. Palazzo werkt voor projectontwikkelaars, corporaties, ontwikkelende aannemers alsmede "eindgebruikers". Enkele referentieprojecten:

Architectuur & Stedenbouw
• Multifunctioneel gezondheidscentrum in Ede
• Grootschalige kantoorontwikkeling in Leeuwarden
• Spa- en wellnessresort in Duiven

Bouwmanagement
• Winkelcentra in Slowakije en Duitsland
• Centrumontwikkeling in Bemmel en Doetinchem
• 250 Vakantiewoningen in Giethoorn

Voor nadere informatie, zie www.palazzogroep.nl

Marjan Smit-Ophorst
Market Research Specialist op het gebied van Onroerend Goed en Consumenten.

Ervaring en Verantwoordelijkheden:
• Projectmanager bij het opzetten binnen Albert Heijn van een G(eografisch) I(nformatie) S(ysteem) gebaseerd op de bonuskaart, dat later wereldwijd werd ingezet om kansrijke markten te verkennen en om strategie te kunnen bepalen.
• Ontwikkeling van het Balancing Model dat de retail ruimte in de markt (omzet, bezoekers en vierkante meters) berekent op een bepaalde locatie.
• Adviseren van de Raad van Bestuur van Ahold en later ook diverse andere Europese projectontwikkelaars, m.b.t. de strategie en ontwikkeling van retail en onroerend goed in Centraal Europa, gebruik makend van het GIS systeem en het Balancing Model